Activiteiten
Het hele jaar door organiseert het Staring College allerlei leuke activiteiten voor haar leerlingen. Op het Staring College vinden we namelijk dat leren niet alleen in de klas gebeurt, maar ook buiten de les.

Excursies

Nieuwe dingen leren kan op school, maar ook daarbuiten. Daarom zijn er excursies naar bijvoorbeeld Zutphen of Nijmegen of doe je kleine onderzoekjes langs de waterkant.
Kunst & cultuur

Tijdens een poëzieproject leerden leerlingen van echte dichters hoe ze een mooi gedicht kunnen schrijven. Op een echt podium in de schouwburg mochten leerlingen hun zelfgeschreven gedicht voordragen. Lees hier meer over dit poëzieproject.
Elk schooljaar heeft een aantal activiteitenweken. Dan zijn er allerlei leuke workshops, bijvoorbeeld graffiti.

   

Sport

In je lesrooster staat het vak lichamelijke opvoeding. Maar er zijn ook andere sportactiviteiten zoals een volleybal- of voetbaltoernooi, schaatsen op de ijsbaan in Deventer, een middag klauteren in een klimbos of een sportcompetitie met andere scholen.

     

Dag van de Franse Taal

Half november is elk jaar de Dag van de Franse Taal. Deze hele dag zijn er activiteiten die in het teken staan van deze mooi taal. Bekijk hieronder het filmpje.Paarse Vrijdag

Op het Staring College mag en kun je zijn wie je bent. Daarom vieren we elk jaar in december Paarse Vrijdag. Door het dragen van paarse kleding, paarse versiering in de school en het uitdelen van paarse polsbandjes laten we zien dat we solidair zijn met lbhti'ers. Ook de regenboogvlag wappert die dag aan de vlaggenmast! Lees ook het nieuwbericht over Paarse Vrijdag 2021!

            

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT