Lego League

De First Lego League is een wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar. Daarbij moeten ze de maatschappelijke rol van techniek en technologie onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.
Het Staring College doet daar elk jaar aan mee bij het vak techniek. De klassen krijgen drie opdrachten. Ze moeten een probleem oplossen waar wij in ons dagelijks leven mee te maken hebben, samen kunnen werken en een robot kunnen programmeren die een parcours met opdrachten aflegt. 
In 2015 moest een afvalprobleem opgelost worden waarbij ze hun oplossing tegenover een serieuze jury moesten verdedigen.
Het "Team Mastercyclers" heeft toen gewonnen. Zij willen zuivelpakken en drinkpakken apart inzamelen omdat op dit moment alle pakken in de verbrandingsoven gaan. Elk pak kan namelijk zeven keer hergebruikt worden. Dit idee is niet nieuw maar in Nederland wordt het nog niet gedaan. Hier ligt een mooie kans. In 2016 is het thema "Animal Allies" over bondgenootschappen tussen mens en dier. Er wordt hard gewerkt aan de opdrachten!

Wellicht doe jij volgend jaar ook mee?
Hieronder staan foto's van de regionale bijeenkomst en klik hier voor een krantenartikel.

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT