Digitaal onderwijs

De computer speelt een  belangrijke rol in het onderwijs op onze school. De computer is geen doel op zich, maar een belangrijk hulpmiddel bij het onderwijsproces en bij het zelfstandig en praktijkgericht leren.
Vanaf schooljaar 2020-2021 brengen leerlingen hun eigen ICT-apparaat (device) mee naar school (zie hieronder bij 'Bring Your Own Device').
Vragen over BYOD? Klik hier voor de antwoorden op de meest gestelde vragen.
De regels en afspraken over BYOD vind u hier.

Bring Your Own Device

Vanaf schooljaar 2020-2021 gaat het Staring College werken met het principe ‘Bring Your Own Device' (BYOD). Elke leerling neemt een eigen device (laptop of tablet) mee naar school.
Heeft u vragen over BYOD? Zie het document 'Meest gestelde vragen' onderaan deze pagina.
Waarom BYOD?
Eén van de mooie opbrengsten van de afgelopen maanden is de vergroting van de wendbaarheid van ons onderwijs. Door snel te kunnen overstappen op bijvoorbeeld online lessen, is ons onderwijs minder kwetsbaar voor mogelijke toekomstige verstoringen. BYOD draagt bij aan deze wendbaarheid.
Daarnaast komen er steeds meer digitale leermiddelen en lesmethoden op de markt. BYOD vergroot de toegankelijkheid en toepasbaarheid van deze leermiddelen voor de docent en de leerling.
Door het werken met een eigen device, leert de leerling (verantwoord) omgaan met technische middelen. Deze ICT-vaardigheid komt van pas in onder andere het vervolgonderwijs.
Tot slot vergroot BYOD de toegang tot het onderwijs, bijvoorbeeld als een leerling gedwongen thuiszit door een blessure.  Contact met de klas en met het onderwijs blijft dan mogelijk.
Minimale eisen device
Voor een Apple iPad:
o Schermgrootte: minimaal 9,7 inch
o      Resolutie: minimaal full hd (1080 x 1920)
o Geheugen: minimaal 32 GB
o Accuduur: minimaal 5 uur

Voor een tablet/(convertible) laptop:
o Schermgrootte: minimaal 9,7 inch
o       Resolutie: minimaal full hd (1080 x 1920)
o (Intern) geheugen: minimaal 4 GB
o Opslagcapaciteit: minimaal 64 GB
o Besturingssysteem: Windows 10, Android, OSx
o Accuduur: minimaal 5 uur

We adviseren in alle gevallen een degelijke bescherming voor het apparaat aan te schaffen.
Op basis van ervaringen en de minimale eisen die gesteld worden, kiezen we nadrukkelijk NIET voor Chromebook.

Is de computer onmisbaar in de les?

In de klas werken leerlingen in toenemende mate tijdens delen van de les met de computer. Bij veel leerboeken hoort ICT-materiaal, waar extra leerstof en toetsmateriaal te vinden is. Leerlingen gebruiken hiervoor hun eigen device. In de school staan voor leerlingen op verschillende plekken ook pc's waarvan ze gebruik kunnen maken.
Op de Herenlaan wordt door leerlingen en docenten in het derde leerjaar gewerkt met een Apple iPad.

Wat is de elektronische leeromgeving?

Leerlingen krijgen via een zogenaamde elektronische leeromgeving allerlei digitale informatie aangeboden. Ook studeerwijzers, programma's van toetsing en afsluiting zijn te vinden in deze elektronische leeromgeving. Onmisbaar dus voor onze leerlingen.

De mediatheek

De locatie Lochem beschikt over een mediatheek met een groot aantal computers. Leerlingen kunnen hier in een rustige omgeving zelfstandig werken aan opdrachten of huiswerk maken.

De mediatheek bezit daarnaast een collectie Nederlandse (jeugd)literatuur, literatuur in de moderne vreemde talen, informatieve boeken, dvd's met boekverfilmingen en digitale foto- en videocamera's. Leerlingen kunnen dit materiaal op vertoon van hun leerlingpas gratis lenen.

De mediatheek is elke schooldag van 9.00 tot 14.00 uur geopend.

Digitaal examen

Sinds enkele jaren worden de examens voor bepaalde vakken op onze school via de computer afgenomen.

Social Media

website is gerealiseerd door CollegeWapps