Digitaal onderwijs

De computer speelt een steeds belangrijkere rol in het onderwijs op onze school. In het onderwijs is de computer geen doel op zich, maar een hulpmiddel bij het onderwijsproces. De ontwikkelingen op het vlak van de ICT gaan snel. Dat betekent dat ook het Staring College veel investeert in nieuwe apparatuur en in scholing van medewerkers. Het aantal computers in de school groeit voortdurend. De computer is een onmisbaar hulpmiddel bij het meer zelfstandig en praktijk gericht leren.

Is de computer onmisbaar in de les?

In de klas werken leerlingen in toenemende mate tijdens delen van de les met de computer. Bij veel leerboeken hoort ICT-materiaal, waar extra leerstof en toetsmateriaal te vinden is.
Op de Herenlaan wordt door leerlingen en docenten in het derde leerjaar ervaring opgedaan met het werken en leren met een tablet. In de onderbouw in Lochem zijn er ook een aantal tablets beschikbaar ter ondersteuning van het leren in de les.

Bring Your Own Device

Vanaf schoolhaar 2020-2021 gaat het Staring College werken met het principe ‘Bring Your Own Device' (BYOD). Elke leerling neemt een eigen device (laptop of tablet) mee naar school. In de eerste week van het schooljaar ontvangen ouders hierover meer informatie.
Waarom BYOD?
Eén van de mooie opbrengsten van de afgelopen maanden is de vergroting van de wendbaarheid van ons onderwijs. Door snel te kunnen overstappen op bijvoorbeeld online lessen, is ons onderwijs minder kwetsbaar voor mogelijke toekomstige verstoringen. BYOD draagt bij aan deze wendbaarheid.
Daarnaast komen er steeds meer digitale leermiddelen en lesmethoden op de markt. BYOD vergroot de toegankelijkheid en toepasbaarheid van deze leermiddelen voor de docent en de leerling.
Door het werken met een eigen device, leert de leerling (verantwoord) omgaan met technische middelen. Deze ICT-vaardigheid komt van pas in onder andere het vervolgonderwijs.
Tot slot vergroot BYOD de toegang tot het onderwijs, bijvoorbeeld als een leerling gedwongen thuiszit door een blessure.  Contact met de klas en met het onderwijs blijft dan mogelijk.
Minimale eisen device
Voor een iPad/tablet/convertible laptop:
o Schermgrootte: minimaal 9,7 inch
o Geheugen: minimaal 32 GB
o Accuduur: minimaal 5 uur

Voor een laptop:
o Schermgrootte: minimaal 14 inch
o (Intern) geheugen: minimaal 4 GB
o Opslagcapaciteit (harde schijf): minimaal 64 GB
o Besturingssysteem: Windows 10, Android, OSx
o Accuduur: minimaal 5 uur

We adviseren in alle gevallen een degelijke bescherming voor het apparaat aan te schaffen.
Op basis van ervaringen en de minimale eisen die gesteld worden, kiezen we nadrukkelijk NIET voor Chromebook.

Wat is de elektronische leeromgeving?

Leerlingen krijgen via een zogenaamde elektronische leeromgeving allerlei digitale informatie aangeboden. Ook studeerwijzers, programma's van toetsing en afsluiting zijn te vinden in deze elektronische leeromgeving. Onmisbaar dus voor onze leerlingen.

De mediatheek

De locatie Lochem beschikt over een mediatheek met een groot aantal computers. Leerlingen kunnen hier in een rustige omgeving zelfstandig werken aan opdrachten of huiswerk maken.

De mediatheek bezit daarnaast een collectie Nederlandse (jeugd)literatuur, literatuur in de moderne vreemde talen, informatieve boeken, dvd's met boekverfilmingen en digitale foto- en videocamera's. Leerlingen kunnen dit materiaal op vertoon van hun leerlingpas gratis lenen.

De mediatheek is elke schooldag van 8.15 tot 15.45 uur geopend.

Digitaal examen

Sinds enkele jaren worden de examens voor bepaalde vakken op onze school via de computer afgenomen.

website is gerealiseerd door CollegeWapps