De organisatie

Het Staring College is een brede openbare school voor voortgezet onderwijs met een hoofdvestiging in Lochem en twee vestigingen in Borculo. Breed wil zeggen dat wij alle schooltypes, van vmbo (incl. lwoo en leerwerktraject) tot en met gymnasium aanbieden.

Het aantal leerlingen bedraagt ongeveer 2000, waarvan 1500 leerlingen op onze locatie in Lochem en zo'n 500 op onze twee locaties in Borculo.

Het Staring College staat bekend om zijn goede sfeer en uitstekende examenresultaten.

Hoe is het Staring College ontstaan?

Het Staring College is ontstaan in 1992 na de fusie tussen een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in Lochem en Borculo. In Lochem ging dat om de Staring Scholengemeenschap aan het Van Lutterveltplein (lhno en mavo); Scholengemeenschap Berkelland aan de Larense weg (lts) en de RSG aan de Dr. Cartier van Disselweg (havo, atheneum, gymnasium). Uit Borculo sloot mavo De Hofweiden zich bij de groep scholen aan.

Enkele jaren later, op 1 augustus 1999, werd Scholengemeenschap Borculo aan de Herenlaan in Borculo (lts) in de fusie opgenomen.

Hoe komt de school aan de naam?

Het Staring College is genoemd naar A.C.W. Staring. Dit is een Nederlandse dichter die leefde van 1767 tot 1840. Hij woonde en werkte in Lochem. Bij de hoofdingang van het schoolgebouw in Lochem is een bekende uitspraak van Staring te lezen:

De meester, in zijn wijsheid, gist
De leerling, in zijn waan, beslist

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT