Archief | Nieuws

Paarse Vrijdag

10 december werd Paarse Vrijdag gevierd, de jaarlijkse GSA-actiedag waarop we positieve aandacht hebben voor seksuele- en genderdiversiteit. GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance.
Het Staring College kent op locatie Lochem een actieve GSA-groep.  Ter voorbereiding op Paarse Vrijdag gaven Jans Harmsen en Sara Pothaf, beiden uit 5 havo en lid van de GSA, voorlichting tijdens mentorlessen. Ze gingen met leerlingen in gesprek over de betekenis van Paarse Vrijdag en over respect en acceptatie van LHBTI’ers.

Op Paarse Vrijdag zelf wapperede aan de vlaggenmast de regenboogvlag. De school was versierd met paarse ballonnen en vlaggen en veel medewerkers en leerlingen droegen paarse of roze items. Er was zelfs gezorgd voor paarse mondkapjes! Buiten bakte de GSA-groep crêpes met een paars suikerlaagje.

Samen met Jongerenwerk Lochem organiseerde de GSA-groep in het Forum een presentatie door gastsprekers: Willem (‘Boer zoekt Man’) Beekman en Meindert Koster vertelden hoe zij als homoseksuelen benaderd worden in politiek en samenleving.

Het Staring College is een openbare school waar iedereen welkom is en waar leerlingen mogen zijn wie ze zijn. De seksuele geaardheid van iedereen wordt erkend. Deze Paarse Vrijdag is daarvan een mooie en belangrijke uitdrukking. Alle leerlingen ontvingen daarom onderstaand bericht

Media
  • Regenboogkleuren pexels-sharon-mccutcheon-1174952

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT