Archief | Nieuws

Reanimeren kun je leren!

Tijdens de activiteitenweek, eind februari, kregen leerlingen 4 havo reanimatielessen. De lessen werden gegeven door studenten Geneeskunde van de Radbouduniversiteit Nijmegen.
Met deze reanimatielessen willen we leerlingen het zelfvertrouwen geven om te kunnen en durven reanimeren. Na afloop van de lessen ontvingen de havoleerlingen een certificaat.

Leerlingen van het Staring College krijgen al enkele jaren reanimatielessen. Het gaat hierbij om  leerlingen uit 3 mavo, 4 havo en 4 vwo. Inmiddels is een flink aantal medewerkers van onze school gecertifieerd om de lessen te geven.

Rotary Club Barchem
Belangrijk bij dit project is de financiële steun die we ontvingen van Rotary Club Barchem. Zij stelden onze school vorig jaar  €16.000 beschikbaar om het reanimatieonderwijs verder te ontwikkelen. Een prachtig bedrag waarmee extra lesmateriaal is aangeschaft. Tegelijkertijd konden hierdoor extra docenten worden opgeleid tot instructeur voor reanimatielessen. De interne opleiding wordt verzorgd door biologiedocent Hans de Jong die gecertificeerd ehbo- en bhv-opleider is.

Beland van reanimeren
Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 muiten cruciaal.
112 bellen is wat allereerst gedaan moet worden. Vervolgens reanimeren, al dan niet met behulp van een AED. De kans dat een slachtoffer overleefd, wordt hiermee aanzienlijk vergroot. Wekelijks worden er gemiddeld 300 mensen buiten het ziekenhuis gereanimeerd.
Uit onderzoek blijkt dat het, zeker voor jongeren, traumatiserend kan zijn als ze in een dergelijke situatie niet weten wat er gebeurt of hoe ze kunnen handelen. We vinden het daarom als school belangrijk om onze leerlingen vertrouwd te maken met reanimeren.  

     
 

Media
  • Reanimeren 2022

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT