Archief | Nieuws

verkiezingsdebat 10 maart

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan.
De gemeente Lochem wil jongeren meer politiek bewust maken. Daarom organiseerde ze samen met het Staring College op 10 maart een verkiezingsdebat op locatie Lochem. De fractievoorzitters van Lochemse politieke partijen deden hieraan mee: VVD, CDA, D'66, Groen Links, Meedenken met Lochem (MmL), Lochem Groen, Gemeentebelangen en PvdA.

Stellingen
Het debat werd gevoerd over drie stellingen:
- De gemeente moet zorgen voor meer veilige ontmoetingsplekken voor jongeren.
- Alle kernen moeten goed en veilig bereikbaar zijn.
- We moeten ons geen zorgen maken over de energietransitie, over 10 jaar wil iedereen een energieneutrale woning en een elektrische auto.

Debatteren
Elke stelling werd geïntroduceerd door twee of drie fractievoorzitters die hun visie over het thema naar voren konden brengen.
Toehoorders waren onze vierdeklassers. Tijdens de lessen maatschappijleer was het debat met hen voorbereid. Naast luisteren naar de politici konden ze ook zelf hun mening geven over de stellingen. Acteur Micha Hulshof liep[ met een microfoon door de zaal, sprak leerlingen aan en vroeg hun mening. Die konden de leerlingen overigens ook anoniem geven, via een mentimeter.

Winnaar: LochemGroen
Aan het eind van het verkiezingsdebat werd onder de leerlingen gepeild welke politieke partij het debat had gewonnen. GroenLochem was bij de leerlingen de grote favoriet en kwam als winnaar uit de bus.
Media
  • Debat_GR2022

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT