Archief | Nieuws

€7500 voor Oekraïne!

Update 18 maart
Na drie dagen Glazen Huis, vele verzoeknummers, donaties en acties maakten directeur Hannie Stam en initiatiefnemer Harmen Mulder de eindstand bekend: €7263 dat het Staring College verhoogt naar €7500.
Een fantastisch resultaat dat is bereikt door de inzet van leerlingen, medewerkers, sponsoren en alle anderen die geld doneerden voor het goede doel.
Wethouder Henk van Zeijts was vrijdagmiddag op locatie Lochem aanwezig bij de afsluiting van de actie. Hij complimenteerde Harmen Mulder met zijn initiatief en enthousiasme. De wethouder sprak ook met docente Natascha Veldhuizen-Kovel. Ze is geboren Oekraïne en geeft al jaren les op het Staring College. Haar familieleden wonen echter in Oekraïne en enkele van hen zijn recent gevlucht vanwege de oorlog en is inmiddels in Nederland.  Ook deze familieleden van Natascha waren vrijdagmiddag aanwezig bij de afsluiting van de actie.

Leerlingen in actie
Onze leerlingen hebben zich op allerlei manieren ingezet: van het bakken en verkopen van cupcakes en andere baksels, auto's wassen v, inzamelen van statiegeldflessen of een sponsorrun.
Glazen Huis
Drie fagen lang waren leerlingen en medewerkers DJ in het Glazen Huis, draaiden verzoeknummers en vroegen op deze manier aandacht voor het lot van de Oekraïners. 
Organisator Harmen Mulder in De Stentor
Lees ook het interview met Harmen Mulder dat vandaag is De Stentor is gepubliceerd.


De afgelopen dagen zijn we opgeschrikt door de heftige oorlogsbeelden uit Oekraïne. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555 zetten zich inmiddels in voor Oekraïne. Het Staring College en schoolkrant SC Speaks willen deze actie ondersteunen.

Glazen Huis
We plaatsen opnieuw een glazen huis in het Forum van locatie Lochem!
Van 16 tot en met 18 maart draaien medewerkers van onze school vanuit dit Glazen Huis muziek en verzoeknummers.
De bedoeling is dat de uitzending vanuit het Glazen Huis via livestram te zien en te horen is op onze locaties in Borculo en voor iedereen die dit thuis wil volgen.

Donatie voor Giro 555
Via de website van SC Speaks kunt u uw favoriete plaat aanvragen en een kleine donatie doen voor de Oekraïne-actie van Giro 555. U kunt daarbij eventueel een persoonlijke boodschap achterlaten die door onze eigen DJ's in de uitzending wordt voorgelezen.
Aan leerlingen is gevraagd om een eigen actie te organiseren, bijvoorbeeld een statiegeldactie of de verkoop van eigen baksels.
De opbrengst van de leerlingacties en de donaties komen volledig ten goede aan Giro 555.
Afgelopen december, toen het Glazen Huis was opgezet voor Serious Request, werd in korte tijd €1500 opgehaald. Hopelijk behalen we ook voor Oekraïne dit mooie resultaat!

Meer informatie
De livestream van de uitzending is te vinden op de website van SC Speaks. Hier kunt u ook op 16, 17 en 18 maart een verzoeknummer aanvragen en/of een donatie doen.
Informatie over Giro 555 en de hulpactie voor Oekraïne vindt u hier
Media
  • Oekrai¨ne-vlag

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT