Archief | Nieuws

Pilotschool nieuwe leerweg

Volgens de huidige planning wordt in schooljaar 2024-2025 de nieuwe leerweg ingevoerd. Het Staring College doet aankomend schooljaar al mee aan een pilot.

Wat is de nieuwe leerweg?
Op het Staring College kennen we binnen het vmbo onder andere de mavo en mavo+. De theoretische leerweg (bij ons: mavo) en gemengde leerweg (mavo+) worden samengevoegd tot één leerweg. In deze nieuwe leerweg volgen alle leerlingen naast algemeen vormende vakken een praktijkgericht programma.
Door het samenvoegen van de gemengde en theoretische leerweg en door een praktijkgericht programma, krijgen leerlingen de mogelijkheid hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een levensechte leeromgeving. Het doel van de nieuwe leerweg is dan ook om leerlingen optimaal voor te bereiden op doorstroom naar een niveau 4-opleiding in het mbo of het havo.
Een praktijkgericht programma maakt deel uit van de nieuwe leerweg. Alle leerlingen moeten dit programma volgen en afsluiten, gericht op het actief uitvoeren van praktische en realistische opdrachten, binnen en buiten de school; ze 'doen'. 

Pilot Staring College
De komende jaren wordt de invoering van de nieuwe leerweg voorbereid en wordt een naam voor de leerweg gekozen. Op dit moment zijn er zo'n 140 scholen die deelnemen aan verschillende pilots van praktijkgerichte programma's. Het Staring College is één van deze 140 pilotscholen.
Vanaf volgend schooljaar (2022-2023) start het Staring College met de pilot praktijkgericht programma van de nieuwe leerweg, voor het profiel HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie).
Op dit moment zijn onze HBR-docenten bezig met het opzetten van een lesprogramma om een goede voorbereiding te garanderen voor het concept-examenprogramma.
Leerlingen in 3 mavo+ starten vanaf aankomend schooljaar met het nieuwe programma.

Media
  • Nieuwe leerweg_logo2

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT