Archief | Nieuws

Bouwers aan boord! Nieuwbouw Borculo kan van start

Vanmorgen - donderdag 14 juli - zijn de contracten tussen de bouwers en opdrachtgever Portuur, de stichting waaronder het Staring college valt, officieel ondertekend. Het is een volgende stap in het proces van de bouw van de nieuwe school van het Staring College in Borculo. 
KlaassenGroep uit Dinxperlo is de aannemer die de het voortouw gaar nemen in de bouw. WSi Techniek uit Groenlo zal de installatietechniek voor zijn rekening nemen.

"We vinden het mooi om samen te gaan werken met regionale bedrijven", zegt bestuurder Carlien Krist. "Ze zijn als beste uit het aanbestedingsproces gekomen. We hebben er het volste vertrouwen in dat de kwaliteit en de duurzaamheid van het ontwerp werkelijkheid zullen worden."

De bouw start begin oktober. Intussen heeft de gemeente Berkelland alle voorbereidingen voor het grondrijp maken van de bouwplek laten uitvoeren. Directeur Hannie Stam: "De kunstgrasvelden voor sportverenigingen Reünie en Olympia zijn al bijna klaar. En hun nieuwe toegangswegen ook. Zo kan er tijdens de bouw gewoon verder gesport worden op de Wildbaan."

Als alles volgens plan verloopt zal de nieuwbouw eind september 2023 worden opgeleverd. De maanden daarna wordt de inrichting gedaan. Eind 20223 zou dan de verhuizing kunnen plaatsvinden. "We gaan een spannend jaar tegemoet, met als resultaat een prachtige school, daar ben ik van overtuigd!" zegt Hannie Stam, directeur van het Staring College.

Het nieuwe schoolgebouw, dat de huidige locaties Herenlaan en Beukenlaan vervangt, wordt gerealiseerd op Campus De Wildbaan, nabij de sportvelden en sportaccommodatie 't Timpke. 

De nieuwe school heeft straks een breed onderwijsaanbod. Leerlingen uit de regio Borculo kunnen vanuit de basisschool de overstap maken naar vmbo-, havo- en vwo-onderwijs. Vmbo-leerlingen kunnen hier examen doen in de beroepsgerichte leerwegen van de vier profielen Mobiliteit & transport, Zorg & Welzijn, Horeca, bakkerij & recreatie en Economie & ondernemen. 


Op de foto, an links naar rechts:
Carlien Krist, bestuurder Portuur, Michel Menting, directeur KlaassenGroep, Bart Wopereis, directeur WSi Techniek

Media
  • C Krist Portuur_M Mentind KlassenGroep_B Wopereis WSitechniek_2

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT