Ckvanond 1

CKV-avond met foto. film & theater

In de bovenbouw van havo en vwo krijg je het vak Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV). Elk jaar organiseren we een CKV-avond in de schouwburg van Lochem. Leerlingen laten dan foto's en films zien die ze het afgelopen jaar hebben gemaakt. Daarnaast speelt een groep leerlingen een toneelstuk.

CKV-avond met foto. film & theater

Geplaatst op: 28-06-2024

Donderdagavond 27 juni was de jaarlijkse CKV-avond in de Lochemse Schouwburg.
Op een

Op het podium werden op groot projectiescherm een selectie van filmpjes, fotowerk en ander werk van leerlingen gepresenteerd. Werk van leerlingen uit 4 havo en vwo en 5 vwo dat ze voor het vak CKV hebben gemaakt. Heel indrukwekkend om de foto’s en filmpjes op deze manier te zien.


Het tweede deel van de avond speelde een 5 vwo ckv-groep het toneelstuk 'Zeven zonden en zeven deugden: hoe doen we het een beetje goed?'
Leerlingen bedachten zeven scènes waarin steeds een deugd ('het goede') en een zonde ('het slechte') tegenover elkaar staan. Een monnik, non en filosoof uit vervlogen tijden hielpen de acteurs en toeschouwers door de scenes heen. Soms verrassend alledaags en hedendaags.
Bewonderenswaardig dat leerlingen de moed hebben om op het podium te staan. Leerlingen met kunstvak muziek in hun pakket speelden me en maken samen met anderen ook muziek in het stuk. Ook beeld en geluid was in handen van onze leerlingen. Kortom: een complete theaterproductie door en voor leerlingen.
Onze ckv-docent Bart Keer is de initiator, drijvende kracht en begeleider van deze bijzonder avond.

Aa het begin van de avond stonden we op gepaste wijze stil bij het overlijden van onze leerling Nova.

Overige afbeeldingen

Ckvavond 2
Ckvavond 3
Ckvavond 2 (1)
Ckvavond5
Ckvavond6
Ckvavond7
Ckvanond 1

Ga terug