Cambridge Examens

Examens Cambridge Engels

Op onze school kun je in de havo en het vwo kiezen voor het vak Cambridge Engels. De certificaten en diploma’s die je behaalt, geven onder andere toegang tot universiteiten in het buitenland.
FDe afgelopen weken deden onze leerlingen examens Cambridge Engels. Altijd een spannende tijd!

Examens Cambridge Engels

Geplaatst op: 05-06-2023

De afgelopen twee weken werden -  zoals elk jaar - de Cambridge Engels examens in 3 vwo en 5 vwo op het Staring College in Lochem gehouden. Op vrijdag 28 mei waren de Speaking Exams en op zaterdag 29 mei en 3 juni de Written Exams. Dit zijn 3 examens waarin o.a. leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en luistervaardigheid wordt getoetst. Een hele spannende tijd dus waar onze leerlingen lang naar toe hebben gewerkt. Dat ze daarbij ook nog eens op een zonnige zaterdagochtend op school moesten zitten, maakte het uiteraard een nog grotere uitdaging. Alle leerlingen waren niettemin vol goede moed en geconcentreerd bezig. Echte toppers!

Met deze examens laten de leerlingen zien dat ze op hoog niveau het Engels beheersen. Het diploma dat ze in 5vwo kunnen halen, maakt het ook mogelijk om in het buitenland te studeren of een Engelstalige studie te doen.

De leerlingen krijgen over twee tot drie weken de uitslag, waarna in het nieuwe schooljaar de diploma's kunnen worden uitgereikt. We gaan er net zoals voorgaande jaren vanuit dat onze leerlingen prachtige resultaten neerzetten.

 

Cambridge Examens

Ga terug