Nieuwe locatie (1)

Feestelijke start nieuwbouw unilocatie Borculo

De bouw van de unilocatie in Borculo is van start gegaan. Dinsdagmiddag 8 november was er daarom een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats aan de Haarloseweg.

Feestelijke start nieuwbouw unilocatie Borculo

Geplaatst op: 08-11-2022

Met deze nieuwe school worden de twee huidige locaties aan de Beukenlaan en de Herenlaan samengevoegd tot één school. Dit werd tijdens de kick-off gesymboliseerd door bakstenen, afkomstig uit die twee gebouwen. In een lang, menselijk lint gaven brugklassers vanaf de Beukenlaan bakstenen aan elkaar tot ze de bouwplaats bereikten. Vanuit de Herenlaan werden de stenen aangevoerd met auto’s die door leerlingen zelf zijn gebouwd.

Na toespraken van Marijn Dijkman en Hannie Stam, respectievelijk afdelingsleider en directeur van het Staring College, vond het officiële moment plaats: twee brugklassers en twee vmbo-leerlingen plaatsten de bakstenen in het fundament van de nieuwe school. Hierna werd er getoost op een voorspoedige bouw.

Leerlingen van de afdeling Horeca, bakkerij en recreatie verzorgden de catering.
Naast medewerkers en leerlingen van het Staring College, waren onder andere Hans van der Noordt (wethouder Onderwijs van de gemeente Berkelland), aannemer Klaassen en installateur WSi, aanwonenden, vertegenwoordigers van het basisonderwijs en sportverenigingen aanwezig.

Wilt u de bouwactiviteiten live volgen? Klik dan hier.
Informatie over de nieuwbouw in Boruclo is te vinden op een speciale website.

Nieuwe locatie (1)

Ga terug