Ouderavond Pubers 11Mei2023

Infoavond Pubers en verleidingen

Pubers hebben te maken met allerlei verleidingen: roken, het gebruiken van alcohol en drugs.
Voor ouders niet altijd gemakkelijk om dit bespreekbaar te maken. Daarom organiseerde Tactus Verslavingszorg op 11 mei een informatieavond over dit onderwerp.

Infoavond Pubers en verleidingen

Geplaatst op: 12-05-2023

Een grote groep ouders bezocht donderdagavond 11 mei de thema-avond 'Pubers en verleidingen’ op de locatie Lochem.
De avond werd georganiseerd door Tactus Verslavingszorg en de gemeente Lochem.
Op interactieve wijze werden allerlei vragen besproken: Welke feestjes staan er straks voor de deur? Maakt u thuis afspraken met uw kind over alcohol? Wat weet u (en uw kind!) eigenlijk over drugs? Hoe ga je als ouders om met drinken thuis? En heeft  u wel eens gehoord hoe jongeren snel geld kunnen verdienen?
Kinderarts Nico van der Lely vertelde wat hij dagelijks tegenkomt op de alcoholpoli in het ziekenhuis. De informatie werd afgewisseld met theaterscenes van Helder Theater.
Tactus en Leerlingalert bespraken een ander lastig onderwerp: ‘Drugs en het snelle geld’. Pubers worden tegenwoordig steeds vaker verleid om gemakkelijk en snel geld te verdienen. Voordat ze het weten, belanden ze in de criminele drugswereld en is er geen weg meer terug. Ouders kregen handvatten om alert te zijn op dit punt en het onderwerp met hun kinderen te bespreken.

De reacties van de ouders over deze avond waren positief. Ze vinden het heel goed dat we als school serieus aandacht besteden aan dit onderwerp.


Ouderavond Pubers 11Mei2023

Ga terug