2022 Magazine Sfeerbeelden SELECTIE 256

Koekel(o)eren: uniek loopbaanproject voor vmbo'ers

Koekel(o)eren is een project voor loopbaanoriëntatie voor vmbo-leerlingen. We vinden het belangrijk dat je een goede keuze kunt maken voor een vervolgopleiding en een beroep. Met Koekel(o)eren kunnen vmbo’ers kennismaken met diverse beroepen. We werken hiervoor samen met andere scholen en met bedrijven in de regio.

Koekel(o)eren: uniek loopbaanproject voor vmbo'ers

Geplaatst op: 27-11-2023

Koekel(o)eren begon in 2015 met als doel om vmbo-leerlingen te laten kennismaken met bedrijven en beroepen. Het project is anders dan de traditionele loopbaanoriëntatie. Leerlingen kunnen niet alleen informatie vergaren over verschillende beroepen, ze nemen ook daadwerkelijk een kijkje op de werkvloer van bedrijven. Tijdens bedrijfsbezoeken ervaren de leerlingen de dagelijkse gang van zaken bij de bedrijven. Zo krijgen ze een goed beeld van alle beroepsmogelijkheden.

Voor wie is Koekel(o)eren?
Alle vmbo-leerlingen in leerjaar 1 en 2 van onze school doen mee, zowel van onze locatie in Lochem als in Borculo.
Zo’n 90 bedrijven in onze regio zijn betrokken bij Koekel(o)eren.
Sinds de start van Koekel(o)eren hebben honderden eerste- en tweedeklassers deelgenomen aan inspirerende bedrijfsbezoeken. De leerlingen zijn heel enthousiast en maken mooie presentaties en werkstukken.

Samenwerking
Voor Koekel(o)eren werken scholen en bedrijven samen. Deze succesvolle samenwerking slaat een brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ze nemen samen de verantwoordelijkheid voor de loopbaanontwikkeling van jongeren.

Toekomst
Met Koekel(o)eren blijven we ons inzetten voor een goede loopbaanoriëntatie van vmbo-leerlingen. Scholen en bedrijven werken samen voor een professionele ontwikkeling van leerlingen en ondersteuning bij het maken van weloverwogen loopbaankeuzes.

Meer informatie over Koekel(o)eren is te vinden op www.koekloeren.net

2022 Magazine Sfeerbeelden SELECTIE 256

Ga terug