Bronkhorst

Op bezoek bij Bronkhorst High Tech

Technische vaardigheden leer je bij vakken als natuurkunde en scheikunde. Maar het is natuurlijk ook leuk om bij een bedrijf te kijken wat er met techniek mogelijk is. 5 vwo ging daarom op bezoek bij Bronkhorst High Tech in Ruurlo.

Op bezoek bij Bronkhorst High Tech

Geplaatst op: 20-02-2023

Techniek in de praktijk! 5 vwo’ers met het profiel NT/NG bezochten Bronkhorst High Tech in Ruurlo. Dit bedrijf produceert flowmeters voor gas- en vloeistofstromen.

Na een uitleg van Manfred Kroonshof van het bedrijf, ontwierpen de leerlingen op school in groepjes een flowmeter voor een colafabrikant. Vervolgens gaven ze hierover een posterpresentatie.
’s Middags namen de leerlingen een kijkje op de R&D-afdeling van Bronkhorst. Ze kregen een rondleiding en er was gelegenheid om te speeddaten met medewerkers. Op deze manier maakten ze kennis met allerlei beroepen in techniek.

Tot slot werd het winnende ontwerp van de flowmeter bekendgemaakt. Mette, Mirthe, Roeland en Anne-Roos werden 1ste en ontvingen een draadloze speaker. Ook voor de tweede en derde plaats had Bronkhorst een prijs.

 

Bronkhorst

Ga terug