Agenda item (6)

Paarse Vrijdag 2022

9 december werd Paarse Vrijdag gevierd, de jaarlijkse GSA-actiedag waarop we positieve aandacht hebben voor seksuele- en genderdiversiteit. GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance.

Paarse Vrijdag 2022

Geplaatst op: 09-12-2022

 

Het was weer een kleurige Paarse Vrijdag! Op het Staring College kun je jezelf zijn en dat laten we vooral op deze dag zien De regenboogvlag hing uit, docenten en leerlingen droegen paarse kleding, speldjes  of armbandjes. In het Forum van locatie Lochem speelde de schoolband leuke muziek. Leerlingen konden raden welke docenten (digitaal) getransformeerd waren tot dragqueen of dragking. Tot slot was wethouder Wendy Goodin te gast. Zij liet met een Achterhoekse regenboogvlag zien dat je ook in de Achterhoek jezelf kunt zijn. 

Het Staring College is een openbare school waar iedereen welkom is en waar leerlingen mogen zijn wie ze zijn. De seksuele geaardheid van iedereen wordt erkend. Deze Paarse Vrijdag is daarvan een mooie en belangrijke uitdrukking. Alle leerlingen ontvingen daarom allemaal een bericht, dat te zien is in de afbeelding hiernaast. 

Overige afbeeldingen

Paarse Vrijdag1
Paarse Vrijdag2
Paarse Vrijdag4
Agenda item (6)

Ga terug