Agenda item (6)

Paarse Vrijdag 2023

Op het Staring College kan iedereen zijn zoals die is. Daarom doen we elk jaar mee aan Paarse Vrijdag en zijn er allerlei activiteiten op onze school. Dit jaar is Paarse Vrijdag op 8 december en bezoekt ook een delegatie van het college van B & W van de gemeente Lochem onze school.

Paarse Vrijdag 2023

Geplaatst op: 28-11-2023

Paarse Vrijdag is de jaarlijkse dag waarop we positieve aandacht hebben voor seksuele- en genderdiversiteit en onze solidariteit tonen met de LHBTIA+gemeenschap. Onze school heeft een actieve GSA-groep die bestaat uit leerlingen uit de onder- en bovenbouw. Zij organiseren de Paarse Vrijdag. bovenbouw. Ze zullen voorlichting geven aan andere leerlingen op onze school. Daarnaast wordt de regenboogvlag gehesen, pannenkoeken gebakken, muziek gedraaid, worden paarse polsbandjes uitgedeel en is de school is feestelijk versierd. De bedoeling is dat iedereen – leerlingen en medewerkers – zoveel mogelijk paarse kleding draagt.
Dit jaar zijn vooral op locatie Lochem aandacht voor Paarse Vrijdag. Vanwege de voorbereiding op de verhuizing naar onze nieuwe school op De Wildbaan, zijn er op onze locaties in Borculo minder activiteiten.

Collegetour B & W gemeente Lochem
In het kader van hun Collegetour zal een delegatie van het college van B & W van de gemeente Lochem een deel van de Paarse Vrijdag op onze school bijwonen. Samen met enkele leerlingen zullen ze onder andere de regenboogvlag op het schoolplein hijsen. Met de Collegetour wil het college van B en W aandacht hebben voor en betrokken worden bij mooie initiatieven in de gemeente. Paarse Vrijdag is een project dat hierbij past.

Campagne ‘Ik ben’
Dit jaar staat op Paarse Vrijdag de campagne ‘Ik ben’ centraal. Deze campagne laat jongeren nadenken over wie ze (willen) zijn. Dit gaat over gendderidentiteit, maar ook over je oorspronkelijke land van herkomst. Jongeren gaan hierover met elkaar in gesprek.
Belangrijke boodschap is dat iedereen goed is zoals die is en dit mag uitdragen naar de wereld om zich heen.


Agenda item (6)

Ga terug