Poezierevue3

Prachtig poëzieproject

Samenwerken loont! Dat blijkt uit het poëzieproject dat de Muzehof en de School der Poëzie samen met onze CKV-docenten organiseerden voor 4 havo en 4 vwo.

Prachtig poëzieproject

Geplaatst op: 15-10-2021

Alle leerlingen uit 4 havo/vwo volgden in de activiteitenweek (de week voor de herfstvakantie) een workshop van docenten van de School der Poëzie. Samen met deze docenten lazen de leerlingen een brede selectie Nederlandstalige poëzie. Met steun en advies van deze professionals, schreven de leerlingen vervolgens zelf een gedicht. ‘Natuur’ was de inspiratiebron.

Uit alle gedichten werden er 38 geselecteerd. De jonge dichters mochten hun gedicht voordragen tijdens de Poëzie Revue, op donderdagavond 14 oktober in Schouwburg Lochem. De meeste leerlingen hadden nog nooit op het toneel gestaan. Samen met de docenten van de School der Poëzie oefenden de geselecteerde leerlingen daarom op het voordragen van hun gedicht. Deze voordrachtstraining had een verbluffend resultaat, want leerlingen overwonnen zo hun plankenkoorts.

De Poëzie Revue in Schouwbrug Lochem was een geweldige afsluiting van dit poëzieproject.
De presentatie van de avond lag in handen van rapper André Accoord. Telkens droegen negen of tien leerlingen na elkaar hun gedicht voor en ontvingen van hun collega-leerlingen in de zaal een groot applaus. Na elke sessie voordrachten waren er optredens van achtereenvolgens zangeres en stemkunstenares Greetje Bijma, dichteres Liesbeth Lagermaat en breakdancegroep Turn It Loose. Vooral de breakdancers maakten indruk met hun spectaculaire optreden.

De gedichten werden beoordeeld door vier juryleden: Henk van Zeijts (wethouder gemeente Lochem), Liesbeth Lagermaat, Tim Pardijs (Muzehof) en Monique Braakhekke (Bibliotheek Lochem). Zij beoordeelden het gedicht zelf maar ook de voordracht.

Uiteindelijk kwamen er acht prijswinnaars uit de bus: Esmee Endeman, Roos Kerkdijk en Thijmen Meddeler uit 4 vwo, Julius te Broekhorst, Gijs Goedhart, Finn Hiddink, Janiek Oltvoort en Rolf Vermeulen, uit 4 havo.
De winnaars ontvingen een boekenpakket dat was samengesteld door Boekhandel Lovink uit Lochem.

Poezierevue3

Ga terug