Reanimeren 2022

Rotary Barchem steunt reanimatie-onderwijs

Op onze school krijgen leerlingen reanimatielessen. Het gaat dan om leerlingen die in 3 mavo., 4 havo oen vwo zitten en dit schooljaar voor het eerst aan de tweedeklassers op locatie Beukenlaan. We doen dit al jaren en het Staring College is op dit punt een voorloper in onderwijsland. Mede dankzij giften van Rotary Barchem kunnen we reanimatieonderwijs verzorgen.

Rotary Barchem steunt reanimatie-onderwijs

Geplaatst op: 23-02-2023

Ook in de activiteitenweek van februari kregen leerlingen reanimatieles.
De lessen worden gegeven door eigen docenten en andere medewerkers die hiervoor een speicale opleiding hebben gevolgd.
In deze lessen leren de leerlingen de basisbeginselen van levensreddende handelingen, zoals hartmassage, mond-op-mondbeademing., de werking van een AED en contact opnemen met 112.
Sinds enkele jaren is er ook een intensieve samenwerking met Rotary Barchem. De serviceclub vindt dat reanimatieonderwijs een grote toegevoegde waarde heeft op een middelbare school. Ze gaven daarom in eerste instantie een financiële bijdrage om de lessen verder te ontwikkelen. Daardoor konden we meer medewerkers opleiden als instructeur en is er veel oefenmateriaal aangeschaft. Je moet hierbij denken aan reanimatiepoppen, AED-apparaten en allerlei zaken die nodig zijn bij het geven van goede lessen.
Afgelopen december waren de leden van Rotary Barchem weer in touw voor het Staring College. Op een erf buiten Lochem kloofden ze grote hoeveelheden hout. De opbrengst van de verkoop van het gekloofde hout is weer bedoeld voor het reanimatieonderwijs.  Als school zijn we hier enorm blij mee.

Dit schooljaar is voor het eerst op de locatie Beukenlaan in Borculo reanimatieonderrwijs gestart in klas 2 p, te kijken hoe dit zou werken. De aanpak is hier anders, meer spelenderwijs, dan voor oudere leerlingen.

Reanimeren 2022

Ga terug