Niveaus

Niveaus

Het Staring College is een school voor vmbo, havo, gymnasium en atheneum. Samen met je ouders/verzorgers en je meester of juf van groep 8 bepaal je naar welke brugklas je gaat.

Vmbo en mavo

Het vmbo duurt vier jaar en heeft verschillende leerwegen. Er is veel aandacht voor praktijklessen. Je werkt dan aan opdrachten die passen bij de vmbo-profielen.

Lees meer

Havo

De havo duurt vijf jaar. De eerste twee jaar zit je in een dakpanklas. Aan het einde van leerjaar 3 kies je jouw profiel en zijn er keuzevakken.

Lees meer

Atheneum

Het atheneum bereidt je in zes jaar voor op een studie aan de universiteit. Atheneum-leerlingen komen in de dakpanklas vwo+. 

Lees meer

Gymnasium

Het gymnasium duurt zes jaar. Hier is extra aandacht voor onderzoeksvaardigheden. Gymnasium-leerlingen komen in de dakpanklas vwo+.

Lees meer

Wat zijn dakpanklassen?

Ga je naar vmbo, havo of vwo? Dan zit je in leerjaar 1 en 2 les in een zogenaamde dakpanklas. Zo verloopt de overgang naar de middelbare school soepeler. Na het tweede leerjaar kom je in een klas met de leerweg die het beste bij jou past. Leerlingen die in aanmerking komen voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo), worden geplaatst in reguliere klassen. Deze klassen zijn echter kleiner om extra aandacht aan de leerlingen te kunnen geven. 

OnderwijsstructuurV2

Naar welke brugklas ga jij? 

Het Staring College is een school voor vmbo, havo, gymnasium en atheneum. Samen met je ouders/verzorgers en je meester of juf van groep 8 bepaal je naar welke brugklas je gaat. In de video hieronder zie je wat de verschillen zijn tussen de niveaus op het Staring College.