Activiteiten

Activiteiten

Op het Staring College organiseren we het hele jaar verschillende activiteiten. Deze activiteiten staan volledig in het teken van samen leren en plezier maken.

Vrijstaand_jongen

Activiteiten

Het hele jaar door zijn er activiteiten. Het gaat dan om sport en spel, excursies en culturele activiteiten. Leren buiten het klaslokaal dus! Je gaat bijvoorbeeld met je klas naar Amsterdam, een theatervoorstelling of de natuur in en je voert samen opdrachten uit. We sluiten het schooljaar altijd af met de Staring Run: een parcours in het bos met allerlei hindernissen.

Meer over de Staring Run

Activiteiten

Paarse Vrijdag

Op het Staring College mag je zijn wie je bent. Daarom vieren we elk jaar in december Paarse Vrijdag. We dragen paarse kleding, hangen paarse versiering in de school en delen paarse polsbandjes uit. En de regenboogvlag wappert die dag aan de vlaggenmast! Zo laten wie zien dat we achter lhbtiq+’ers staan. Lees het nieuwsbericht over Paarse Vrijdag 2021!

Dag van de Franse Taal

Elk jaar is er in maart de Dag van de Franse Taal. Deze hele dag zijn er activiteiten die in het teken staan van deze mooie taal.

Sport

Samen in beweging zijn, dat vinden we belangrijk. In het lesrooster staat het vak lichamelijke opvoeding. Maar we organiseren ook andere sportactiviteiten, zoals een volley- of voetbaltoernooi, schaatsen, een middag klauteren in een klimbos of een sportcompetitie met andere scholen.