Activiteiten

Activiteiten

Op het Staring College organiseren we het hele jaar verschillende activiteiten. Deze activiteiten staan volledig in het teken van samen leren en plezier maken.

Vrijstaand_jongen

Activiteitenweek

Vier keer per jaar is er een activiteitenweek. Deze week staat in het teken van sport en spel, excursies en culturele activiteiten. Leren buiten het klaslokaal dus! Je gaat bijvoorbeeld met je klas naar Amsterdam, een theatervoorstelling of de natuur in en je voert samen opdrachten uit. Zo leerden leerlingen tijdens een poëzieproject van echte dichters hoe ze een mooi gedicht schrijven.

Meer over het poëzieproject

Activiteiten

Paarse Vrijdag

Op het Staring College mag je zijn wie je bent. Daarom vieren we elk jaar in december Paarse Vrijdag. We dragen paarse kleding, hangen paarse versiering in de school en delen paarse polsbandjes uit. En de regenboogvlag wappert die dag aan de vlaggenmast! Zo laten wie zien dat we achter lhbtiq+’ers staan. Lees het nieuwsbericht over Paarse Vrijdag 2021!

Dag van de Franse Taal

Elk jaar is er half november de Dag van de Franse Taal. Deze hele dag zijn er activiteiten die in het teken staan van deze mooie taal.

Sport

Samen in beweging zijn, dat vinden we belangrijk. In het lesrooster staat het vak lichamelijke opvoeding. Maar we organiseren ook andere sportactiviteiten, zoals een volley- of voetbaltoernooi, schaatsen, een middag klauteren in een klimbos of een sportcompetitie met andere scholen.