Nieuwbouw Borculo gaat door!

Nieuwbouw Borculo

De gemeenteraad van Berkelland heeft op 5 juli jl,. positief besloten over de aanvraag van een extra krediet om de bouw van de nieuwe school in Borculo te kunnen realiseren.
'Nu kan de spade begin oktober echt de grond in", reageerde bestuurder Carlien Krist verheugd. Met de realisatie van de nieuwbouw, die de huidige locaties Beukenlaan en Herenlaan gaat vervangen, zal Campus de Wildbaan verder vorm krijgen. Dankzij de nauwe samenwerking met de gemeente Berkelland ligt er nu een prachtig ontwerp voor een duurzame school én een inrichtingsplan voor revitalisering van de Wildbaan. De herinrichting van de Wildbaan is inmiddels gestart.

De Wildbaan

Alle leerlingen uit Borculo en omstreken kunnen straks de overstap uit het basisonderwijs maken naar vmbo-, havo- en vwo-onderwijs. Vmbo-leerlingen kunnen hier examen doen in de beroepsgerichte leerwegen. Daarvoor komen er in de nieuwe school prachtige praktijkruimtes voor onze vier profielen: Mobiliteit en transport, Zorg en Welzijn, Horeca, bakkerij en recreatie, Economie en ondernemen plús een ruimte voor smart technologie. We zijn er trots op dat door de samenwerking met ‘t Timpke en de sportverenigingen op de Wildbaan ook voor de sport in Borculo meerwaarde ontstaat. Zo verbindt het Staring College zich met haar omgeving en bieden we leerlingen een eigentijdse leeromgeving.

Volg hier de bouw van het nieuwe pand!